Gyümölcsös kuglóf szőlőkrémmel
Érik a szőlő a kertben, múlt héten kaptam ezt az új kis kuglófformát, volt a hűtőben egy kevéske ajándékba kapott Marsala bor és pár darab nektarin, valamint tejszín, és emlékeztem hogy a tavalyi gyümölcsös kuglófom nagyon jól sikerült, ezért most kedvet kaptam és megsütöttem újra.
Megérte a fáradtságot most is.
Gyümölcsös kuglóf szőlőkrémmel
Hozzávalók 6 személyre
- A tésztájához:
- 3 tojás
- 3 ek kristálycukor
- 5 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 kis fürt muskotályos vörös szőlő
- 2 kisebb félkemény nektarin
- vaj a kuglófforma kikenéséhez
- A krémjéhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 400 ml tej
- 1 fürt vörös szőlő
- 3-4 ek Marsala-bor
- 2 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
- Az öntethez:
- 1 ek citromlé
- 2 ek házi vörösszőlő-dzsem vagy meggylekvár
- A díszítéshez:
- porcukor
- gyümölcsök
Elkészítés:
NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT
A sütőt 180 fokra előmelegítem, a kis kuglófformát kivajazom, lisztezem.
A tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot verek, a sárgájához hozzáadagolom a cukrot, habosra keverem.
Két fürt vörös szőlő szemeit megmosom, botmixerrel pépesítem, leszűröm - csak a szőlő leve kell.
Hozzáöntöm a tojássárgához, elkeverem, majd kanalanként beleadagolom a sütőporos lisztet is, majd a felvert kemény tojáshabot.
A nektarinokat felkockázom apróra, és a megmaradt 2 fürt vörös szőlő szemeivel együtt beleforgatom lassan a piskótatésztámba.
Belehalmozom a kuglófformába, és 25-30 perc alatt készre sütöm. Kihűtöm.
A krémhez a tejet a cukorral és a pudingporral megfőzöm, langyosra hűtöm, majd a szőlőszemeket villával átnyomkodom, és a borral a langyos pudingba belekeverem. Utoljára a kemény habbá vert tejszínhabot forgatom bele óvatosan a krémbe, majd a kihűlt kuglóf középen lévő lyukba halmozom.
Az öntethez a lekvárt a citromlével elkeverem, és a kuglóf tetejére csorgatom.
Tetejét porcukorral meghintem, nektarin és szőlőszemekkel díszítem.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept