Cukkinifasírt
Egy receptújságból vettem az alapötletet még tavasszal, akkor némileg módosítottam. Gomba, sonka is mehet bele, épp ami van otthon!
Cukkinifasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 3 közepes cukkini
- 1 tojás
- 1 zsemle
- 10 dkg reszelni való sajt
- fél fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- zsemlemorzsa
- só
- 1 ek szárított bazsalikom
- 2 kk szárított oregánó
- 1 kk szárított kakukkfű
- 1 kk vegeta
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk. Lereszeljük, jól besózzuk, és hagyjuk állni 10 percig , hogy levet eresszen.
A vöröshagymát és a friss petrezselyemzöldet felaprítjuk, az újhagymát vékony szeletekre vágjuk, egy keverőtálba tesszük. Hozzátépkedjük a zsemlét, hozzáütjük a tojást, belereszeljük a sajtot, meghintjük a zöldfűszerekkel és az ételízesítővel. (Sózni nem szükséges, mert a cukkini be van sózva.) Kinyomkodjuk a cukkini levét, kiöntjük (vagy levest főzünk belőle), és a zöldséghúst hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Kézzel összegyúrjuk az egészet, és ha nem elég masszív, még teszünk hozzá zsemlemorzsát, amíg formázható állagú nem lesz.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és ha már forró, megsütjük benne a korong formájú fasírtokat.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept