Hamis tiramisu torta
Hamis tiramisu torta
Hozzávalók 6 személyre
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál cukor
- 3 cs tiramisu pudingpor
- 6 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 500 ml habtejszín
- kb.15-20 db babapiskóta
- 2 adag lefőzött kávé
- Dekoráció: kevés víz
- zselatin
- kék ételfesték
- olvasztott csoki
- fogpiszkáló
- tejkaramellás cukor
- kókuszreszelék
- zöld ételfesték
- békás gumicukor
- halas gumicukor
Elkészítés:
A tészta: 6 tojásból, 6 evőkanál lisztből, sütőporból, 1 evőkanál kakaóporból és 6 evőkanál cukorból 2 db piskótát sütök külön sütőpapíron.
Krém: Megfőzöm a pudingból, a 6 dl tejből, és a 2 evőkanál cukorból a krémet, és hagyom hűlni.
A margarint a porcukorral kihabosítom, majd a kihűlt krémhez hozzáadom. A piskótát tálcára rakom, és az első piskótalapra rákenem a krém harmadát, majd az épphogy hideg kávéba mártott babapiskótával kirakom. Erre is krémet kenek, és rárakom a másik piskótalapot. A tejszínhabot keményre felverem, és megkenem vele a tortát. Aztán kókuszreszeléket beszínezek zöld ételfestékkel és rászórom. A zselatint kevés vízzel felmelegítem, és kistányéron hagyom megdermedni. Ha kihűlt, rárakjuk a tortára, és dobunk bele pár halas gumicukrot. A tejkaramellás cukrot késsel összevágom - ezek a kövek, körbeszórom velük a tavat. Gumicukor-békákat ültetek rájuk. A nád: kevés olvasztott csokiba mártott fogpiszkáló. A horgász pedig boltban vett marcipánfigura.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept