Motorosok pácolt csirkeszárnya
Egy amerikai-magyar, Kentucky-ban lakó motoros haveromtól tanultam a receptet és azt fejlesztettem tovább. Rájöttünk a barátaimmal, hogy nem romlik meg a pácolás miatt a hús kb. 4 óra hosszat, így egy vékony ételhordóban (ami befér a motorkerékpár oldaltáskájába) lehet szállítani, és kisütéséhez csak egy lábakon álló, szétszedhető rács kell, már több mint hússzor készítettem el így, otthon még többször.
Motorosok pácolt csirkeszárnya
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkeszárny
- liszt
- őrölt bors
- só
- őrölt kömény
- bazsalikom
- oregano
- csípős őrölt paprika
- majoranna
- őrölt babérlevél
- darált hagyma és fokhagyma
- étolaj
Elkészítés:
GRILL RECEPT
A csirkeszárnyakat előző este megmossuk alaposan, majd az étolajat a fűszerekkel jól kikeverjük, a csirkeszárnyakat bepácoljuk és elfedjük az olajjal. Másnap estefelé meg kell lisztben forgatni a jó erős parázsra fűtött grillen megsütjük gyakran megforgatva.
Télen ugyanezt a pácolt csirkeszárnyat be lehet panírozni és rántott csirkeszárnyként kisütni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept