Bounty golyók
Bounty golyók
Hozzávalók 6 személyre
- 50 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 csésze tejszín
- 250 g kókusz
- 1 csésze méz
- 100-150 g étcsokoládé
- (1 csésze=2,5 dl)
Elkészítés:
Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, majd a csoki és a kókusz kivételével add hozzá az összes hozzávalót.
Melegítsd kevergetve addig, amíg az első buborékok megjelennek. Ekkor vedd alacsonyabb fokozatra a lángot, és főzd tovább 6-8 percig folyamatosan kevergetve, amíg sűrű nem lesz. Vedd le a tűzhelyről, és keverd hozzá a kókuszt.
Hagyd hűlni a masszát fél órán keresztül, majd formálj belőle kisebb golyókat. Formázás közben a kezed melegétől kicsit megolvadhatnak, ezért tedd be a golyókat a hűtőbe, hogy megdermedjenek, mielőtt bevonnád a csokival.
Olvaszd fel a csokoládét forró gőz felett vagy mikrohullámú sütőben. Mártsd bele a golyókat a csokiba, hogy teljesen befedje őket, majd helyezd sütőpapírral bélelt tányérra és tedd a hűtőbe, hogy a csoki alaposan megdermedjen.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept