Csokoládés madártej
Csokoládés madártej
Hozzávalók 2 személyre
- 1 l tej
- 7 db tojás
- 2 cs vaníliás cukor
- cukor (ízlés szerint)
- 1 tábla csokoládé (60 %-os)
- 1 ek csokoládés pudingpor
- 10 dkg mazsola
- rum
Elkészítés:
8 dl tejet feltesszük melegedni 1 vaníliás cukorral.
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
Ezután a tejben kifőzzük a kanállal beleszaggatott habot, majd lecsepegtetjük és egy tálba tesszük.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, kihűtjük, és a cukros tojássárgájához keverjük. Keverés közben pici tejet öntünk hozzá. Végül hozzákeverjük a pudingport és maradék tejet is.
A tejbe beleönteni a rumos mazsolát, és felforralni. Amikor már kezd forrni, állandó keverés mellett belecsorgatni a csokoládés-tojásos-cukros masszát. Pár percig kevergetve főzni, majd a kifőzött hab tetejére csorgatni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept