Virslis kiflik
Nagyon szeretek a különböző receptekkel kísérletezni, ízeken finomítani, és a fűszerekkel játszani. Ezt a receptet itthon készítettem el kedvtelésből, azóta mindenki kedvence lett és szüleim gyakran kérik, hogy készítsek még belőle. :)
Virslis kiflik
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 1 csapott ek. só
- 3-4 virsli
- élesztő (friss élesztő: 5 dkg)
Elkészítés:
A száraz összetevőket egy tálban jól összekeverjük. Az élesztőt 1 dl tejben felfuttatjuk. Beleöntjük a lisztbe a maradék tejet, az olajat és az élesztőt is, majd jól összedolgozzuk a tésztát. Ha az ujjunkat belenyomjuk és visszaugrik a tészta, akkor már jó, félretesszük pihenni egy fél-egy órát.
Kinyújtjuk, kis háromszögekre vágjuk, majd ízlés szerint megkenhetjük mustárral, ketchuppal, sajtkrémmel. Bármivel, amit kívánunk. Az előzőleg feldarabolt virsliket egyesével rátesszük, majd óvatosan feltekerjük, és a tepsibe pakoljuk. A tetejét tojással megkenjük, szórhatunk rá köménymagot, szezámmagot, vagy sajtot is, és szép pirosra sütjük. Hagyjuk résnyire nyitott sütőben kihűlni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept