Kétborsos-rozmaringos csirkecomb
Szerettem volna valami finomat és egyedit, így kísérletezgettem otthon a fűszerekkel. Sokadik próbálkozásomat siker koronázta. Ma már gyakran sütöm, mert nagyon szeretjük.
Kétborsos-rozmaringos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 1 tk. ételízesítő
- 1 tk. só
- 1 tk. rozmaring
- 1 tk. színes, durván őrölt bors
- 3 szem szegfűbors
- 3 ek. tej
- 8 db csirkecomb
- vaj vagy olívaolaj
Elkészítés:
A fűszereket összekeverjük, áttörjük mozsárban. A csirkecombokról leszedjük a bőrt, megmossuk. (Bár aki szereti, hagyja rajta, viszont ebben az esetben a bőr alatt is be kell fűszerezni.) Jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, betesszük a kivajazott vagy az olívaolajas tepsibe. Lefedjük alufóliával, majd 180 fokon 20 percig pároljuk. Levesszük az alufóliát, majd 200 fokon színt adunk neki. Ha sárgul már a hús, akkor tejjel meglocsoljuk, és sütjük még 20 percig. Így nem szárad ki, és szép aranybarna színe lesz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept