Charlotte torta
Charlotte torta
Hozzávalók 6 személyre
Tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 kanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- ¼ reszelt citromhéj
- Fél csomag sütőpor
Töltelék:
- 1 kis üveg lekvár
- 2 csomag puncsos pudingpor
- Cukor - ízlés szerint
- 6 dl tej
Elkészítés:
A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztom külön edénybe. A fehérjét kemény habbá verem. Ebbe teszem a cukrot. Mikor a cukor elolvad, beleteszem a sárgáját, a citromhéját, a vaníliás cukrot. Mikor ezeket kikavartam, hozzáadom a lisztet és a sütőport, óvatosan összekeverem. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe rakom, előmelegített sütőben megsütöm.
Ha megsül, egy tiszta konyharuhára borítom. Megkenem lekvárral és felcsavarom a piskótát. A konyharuhán hagyom kihűlni. A piskótát vékony szeletekre vágom.
Közben tejjel megfőzöm a pudingot, és cukrot teszek bele. Egy ovális tálat kibélelek a piskótaszeletekkel. Megkenem pudinggal, és aztán teszek rá egy újabb sor piskótát. És így tovább, amíg el nem fogy. A tetejét piskótával fedem. Betakarom, és hűtőszekrényben lehűtöm. Ha kihűl, a tálból kiborítom és felszeletelem.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept