Kólás-ragacsos sült oldalas

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kólás-ragacsos sült oldalas

Hozzávalók 4 személyre

  • 1,5 kg oldalas
  • 7 dl kóla
  • 2-3 dl víz
  • A ragacsos szóshoz:
  • 4 ek ketchup
  • 4 ek barna cukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek worchester szósz
  • 1 ek chiliszósz
  • 1 tk paprikakrém

Elkészítés:

Az oldalast daraboljuk fel, majd sózzuk be. Ezután helyezzük egy tepsibe egymásmellé, majd öntsük fel a kólával és annyi vízzel, hogy ellepje. A tepsit fedjük le fóliával.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 2-3 óra alatt pároljuk puhára a húst, de vigyázzunk, nehogy túlfőjön és szétessen.
Amikor a hús puhára főtt, vegyük ki a léből, és alaposan csepegtessük le. A visszamaradt levet öntsük ki, már nem lesz rá szükség.
Ameddig a hús párolódik, készítsük el a ragacsos szószt: hozzávalóit tegyük bele egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Ezután vegyük kisebbre a hőfokot, és kevergetve főzzük pár percig.
Az alaposan lecsepegtetett oldalast tegyük vissza a tepsibe, öntsük rá a szószt. Forgassuk össze, hogy mindenhol befedje a húsdarabokat, majd szórjuk meg ízlés szerint szezámaggal.
Hagyjuk legalább egy órát állni, hogy sütés előtt az ízek jól átjárják a húst.
A bepácolt oldalast grillen süssük szép pirosra. Sütés közben forgassuk, hogy egyenletesen süljön meg.
Tálaláskor ízlés szerint salátával, krumplipürével, friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük