Sárgabarackos túrótorta
Sárgabarackos túrótorta
Hozzávalók 12 személyre
Piskóta:
- 8 ek kristálycukor
- 4 db tojás
- 4 ek langyos víz
- 8 ek liszt
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 25 dkg túró
- tejföl
- porcukor
- fél citrom leve és reszelt héja
- kb. 250 ml tejszínhab
Elkészítés:
Piskóta:
A tojássárgáját a vízzel és a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojások keményre vert habját. Ügyeljünk arra, hogy ne törjük össze a habot. Margarinnal kikent, lisztezett tortaformában (21 cm), előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, 3 egyforma részre vágjuk.
Töltelék:
A túrót 3-4 ek tejföllel és ízlés szerint porcukorral, a citrom levével és héjával elkeverjük. Hozzáadjuk a feldarabolt kajszibarackot (használhatunk őszibarackot is) és a felvert tejszínhab felét.
Körülbelül 3 részre osztjuk és betöltjük a piskótába. A tetejét és az oldalát is bekenjük vele. Majd a megmaradt habbal szépen lefedjük az egészet. Díszíthetjük tejszínhabbal és barackdarabokkal.
Azért szeretjük, mert könnyű habos, de mégsem túl édes sütemény.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept