Mogyorókrémes csavartak
Szintén régi nagymama recept. A neten is kering belőle, de nekem ezzel az anyaghányaddal vált be.
Mogyorókrémes csavartak
Hozzávalók 12 személyre
- 500 g liszt
- 3 dl tej
- 25 g élesztő
- 3 tojássárgája
- 3 csapott evőkanál kristálycukor (kb. 70 g)
- 3 evőkanál olaj
- mogyorókrém
Elkészítés:
A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
Kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben kinyújtjuk jó nagyra.
Felét megkenjük mogyorókrémmel, ne sajnáljuk, de azért túlzásba se vigyük, mert kifolyik sütéskor.
A tészta másik felét ráhajtjuk a mogyorókrémes oldalra, és kétcentis csíkokat vágunk (pl. pizzavágóval).
A csíkokat megcsavarjuk, majd csigaformába igazítva sütőpapíros tepsire tesszük.
Fél órát újra kelesztjük, ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A kelesztés után tojássárgával lekenjük a csigákat és pirosra sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept