Csillagtök töltve
Csillagtök töltve
Hozzávalók 4 személyre
- 1 arasznyi átmérőjű patiszon
- 500 g darált pulykahús
- 4-5 kanál főtt barnarizs
- 1 tojás
- 1 teáskanál gulyáskrém
- 2 ág kakukkfű
- 1 kanál libazsír
- 1-2 kanál Cézár-saláta öntet
- bazsalikomlevél
- só
Elkészítés:
A zsenge töknek kalapot készítünk, vagyis levágjuk a tetejét.
Késsel, majd kanállal kivájjuk a belsejét, kb. 1 cm maradjon.
A darált húst a zsíron a fűszerekkel megpároljuk, majd a megfőtt rizzsel, 1 tojással összekeverjük.
Teszünk bele még Cézár-saláta öntetet 1-2 kanállal, ez sajátos ízt ad neki.
A masszát belekanalazzuk a tök belsejébe, és a kalapot ráhelyezve, tepsibe téve 200 fokon egy órát sütjük.
Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy kész van-e már, hogy beleszúrunk belülről az egyik fodrocskába.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept