Túrós batyuk
Túrós batyuk
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 50 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 3 dl tej
- 4 dkg porcukor
- 1 ek cukor
- 1 kk só
Töltelék
- 50 dkg túró
- 2 ek tejföl
- 10 dkg porcukor
- vaníliaaroma
Tetejére
- 1 tojás
Elkészítés:
A tejet fellangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk az 1 ek cukrot. Hagyjuk felfutni.
Addig a tészta többi hozzávalóit egy tálba tesszük, majd ha felfutott az élesztő, akkor hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz azt is. Ha összegyúrtuk, a tetejét leszórjuk liszttel és min. 1 óráig hagyjuk pihenni.
A töltelék hozzávalóit is összedolgozzuk és hűtőbe tesszük.
Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval köralakokat szaggatunk ki belőle. Közepébe 1 kk tölteléket halmozunk és a kör 4 oldalát középen összenyomjuk, így lesz "kisbatyu" alakja. (Előfordulhat, hogy sütés közben a batyuk szárai dagadás miatt elválnak, de emiatt nem veszít semmit sem a süti finomságából!)
A batyuk tetejét a felvert tojással megkenjük, de vigyázni kell, hogy a tojás ne csurogjon túl a batyukon, mert akkor odaragadhat a sütőpapírhoz/tepsihez!
Sütőpapíros, olajozott tepsire pakoljuk őket és 180 fokon aranybarnára sütjük, kb. 15 perc alatt.
Ha elkészültek, porcukorral megszórhatjuk még őket!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept