Savanyú bableves
Savanyú bableves
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg tarkabab
- 50-60 dkg krumpli
- 20 dkg füstölt kolbász
- 2-3 babérlevél
- 1 vöröshagyma
- 1 teáskanál fokhagymakrém
- 1 kanál delikát
- 1/2 l tej
- 3 kanál liszt
- ecet
- só
Elkészítés:
A beáztatott babot kb. egy órát csendesen főzzük a babérlevéllel, hagymával.
Mikor már puha a bab, beletesszük a karikákra vágott kolbászt, krumplit.
További 20 perc után fűszerezzük, sóval, fokhagymakrémmel, delikáttal, majd a liszttel és a tejjel behabarjuk, ecettel savanyítjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept