Diós kosárkák
Diós kosárkák
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 28 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 cs. vaníliás cukor
Töltelék
- 2 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1/4 citrom leve
- 20 dkg darált dió
További hozzávaló
- magozott meggy
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk, majd betesszük a hűtőbe kicsit hűlni, hogy formázhatóbb legyen majd a tészta.
A kosárkaformákat vékonyan kibéleljük a tésztával.
A kosárkák aljára magozott meggyet teszünk.
Elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, végül a diót is. A kosárkákba adagoljuk, majd mindegyik tetejére teszünk egy szem meggyet ismét.
Közepes lángon, világosbarnára sütjük a tésztát, a hab pedig ropogósra sül.
Az elkészült kosárkákat megszórhatjuk porcukorral is még!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept