Rákóczi túrós

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rákóczi túrós

Hozzávalók 6 személyre

Tészta

  • 25 dkg liszt
  • 0,5 cs. sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 citrom leve és héja
  • 2-3 ek baracklekvár

Töltelék

  • 3 tojás sárgája
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 0,5 citrom leve és héja

Tetejére

  • 4 tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1-2 csepp citromlé
  • baracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk. Ha a tészta nagyon lágy lenne, akkor célszerű betenni nyújtás előtt még kicsit a hűtőbe, hogy dermedjen, utána könnyebb lesz a nyújtás. Előfordulhat, hogy a tészta elszakad, vagy nem tudjuk átemelni a kinyújtott tésztát a tepsibe, de nem kell megijedni, mivel ennél a tésztánál nem számít ha elszakad, mert utána ki tudjuk tölteni a foltokat a maradék tésztával és nem fog látszani a foltozás. A tésztát megkenjük baracklekvárral.
Elkészítjük a túrós tölteléket és a baracklekváros tésztára öntjük.
Berakjuk a sütőbe, közepes lángos sülni. Ez idő alatt a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, citromlével, cukorral tovább verjük, majd ha a túrón és a tésztán látszik már, hogy picit átsült, akkor a túróra helyezzük a habot. A még szebb süti miatt, nyomózsákkal (vagy akár egy nejlonzacskóval, aminek az egyik sarkát kivágjuk majd) is lehet habot a tetejére nyomni, majd pedig tetszés szerint baracklekvárral díszíteni.
Visszatesszük a sütit a sütőbe, de a sütő ajtaját kicsit kitámasztjuk, hogy a tészta ne süljön már tovább, de a hab száradni tudjon a tetején, hogy ropogós legyen majd. Mikor világosbarna már a hab is, elkészült a sütike.

Eszméletlen finom tud lenni, ha elkészült!:)

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük