Chorizoval töltött pulykamellsteak

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy spanyol eredetű étel, amely mind ebédnek, mind egy jó vacsorához kiváló fogás.
Jó étvágyat ! ;)

Chorizoval töltött pulykamellsteak

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 dkg pulykamellfilé vagy 4 szelet pulykamellsteak
  • 8 dkg spanyol kolbász (Choriozo)
  • olaj
  • fehérbors
  • őrölt koriander
  • 4 db édesburgonya
  • cayenne bors, vagy kevés chilipaprika
  • 3-4 db őszibarack, vagy nektarin
  • 2-3 cl tequila
  • 1/2 db lime
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát megmossuk, meghámozzuk(nem kötelező) és puhára főzzük. A pulykamellet, ha kell megpucoljuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Ha előre felvágott húst kapunk, akkor ezt a lépést kihagyhatjuk.
A szeleteket sóval, fehérborssal, és korianderrel megfűszerezzük, majd óvatosan felnyítjuk, hogy meg tudjuk tölteni.
A barackokat kisebb szeletekre, gerezdekre vágjuk, egy edényben felrakjuk a lime levével és némi vízzel párolódni. Cayenne borssal ízlés szerint ízesítjük.
Ha egész kolbászunk van,akkor vékony szeletekre vágjuk, ha előre felvágott, akkor az még jobb.
A pulykamellsteakeket megtöltjük a kolbásszal (1 steakhez maximum 2-3 darabka kolbász)
Egy serpenyőt felhevítünk némi olajjal, és a hússzeleteket oldalanként kb. 4 percig készre sütjük.
Eközben a barackhoz hozzáöntjük a tequliát, majd 2 percig tovább pároljuk, és levesszük a tűzről.
A pulykamellsteakeket az édesburgonyával és a párolt barackkal tálaljuk.
Díszítéshez (vörös)áfonyalekvárt használhatunk.

Ezt is szeretjük