Paradicsomkrémleves
Paradicsomkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek kristálycukor
- só
- őrölt fehér bors
- bazsalikom
- 2 dl tejszín
- 1 l víz
- olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomot daraboljuk fel, majd sózzuk, és szórjuk meg ízlés szerint kristálycukorral. Ezután tegyük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. fél óráig süssük.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és az olajon kezdjük el üvegesre párolni, majd pár perc után adjuk hozzá a szintén apróra felvágott fokhagymát. Keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá az elősütött paradicsomot.
Ezután öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint tegyünk bele friss bazsalikomlevelet.(szárított bazsalikommal is elkészíthetjük)
Forraljuk ki, majd lassú tűzön főzzük kb. 30 percig.
Amikor megfőtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután egy szitán passzírozzuk át, majd tegyük vissza a tűzre, és forraljuk ki.
A tejszínt keverjük simára egy kevés lével, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe. Ezután kevergetve forraljuk ki, de főzni már nem kell.
Tálalhatjuk ízlés szerint melegen, vagy éppen jól lehűtve.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept