Őszibarack
Őszibarack
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 75 dkg liszt
- 2 cs. sütőpor
- 2 tojássárgája
- 25 dkg margarin
- 2 dl tej
- 30 dkg porcukor
Töltelék
- 0,5 l tej
- 15 dkg dió
- 2 dkg kakaó
- 30 dkg cukor
- 0,5 dl rum
- 1 citrom leve és héja
Festés
- 2 színű aroma
Elkészítés:
A porcukrot, a margarint, a tojás sárgáját és a 2 dl tejet habosra keverjük. A lisztet sütőporral összekeverjük és a masszához adjuk. 2 óráig pihentetjük.
Diónyi gombócokat formázunk és 180 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük, majd a közepét kifaragjuk.
A töltelékhez 0,5 l tejet felforralunk, hozzáadjuk a diót és a tészta belsejét is. Kakaóval, cukorral, rummal, citrommal ízesítjük. Közepes keménységűre főzzük, majd hűtjük.
A gombócokat megtöltjük a masszával és 1-1 darabot összeragasztunk.
Aromákkal (piros-zöld) színezzük, festjük, majd cukorban megforgatjuk.
A siker garantált!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept