Csokis vagy diós brownie barbuskacska módra
Csokis vagy diós brownie barbuskacska módra
Hozzávalók 4 személyre
- 26 dkg csoki
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 30 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- (max. 10 dkg dió vagy mogyoró)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A csokit a vajjal felolvasztjuk vízgőz felett. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük, majd a kihűlt csokit hozzáadjuk a tojásos cukros masszához fakanállal. Végül a lisztet is hozzáadjuk. Ha diót is szeretnénk bele tenni, akkor a liszt mennyiségével kiegyenlítjük úgy, hogy a liszt és a dió mennyisége együtt legyen 15-20 dkg, a tészta állagának megtartása végett. Kb. 22x28 cm-es tepsibe öntjük.
20-25 percig sütjük, alsó lángon vagy alsó fokozaton. 15 perc múlva tűpróba. Folyamatosan figyelni kell.
Ha ropogós a teteje és már ragacsos a tészta belseje, akkor el is készült a süti!
Jó étvágyat kívánok hozzá!:)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept