Grillázsos diótorta
Grillázsos diótorta
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 5 tojás
- 15 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 1 sütőpor
- 3 evőkanál víz
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál rum
Krém
- 8 dl tej
- 2 vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg margarin
- 1 kanál holland kakaó
- 1 kanál rum
Grillázs
- 10 dkg durvára vágott diót
- 7 dkg cukor
Elkészítés:
A tojások fehérjét keményre felverjük, hozzáadva a cukor harmadát, majd a többi cukorral kikevert tojások sárgáját, és a folyadékokat.
A sütőporos átszitált liszttel, és a darált dióval, rummal, együtt óvatosan elkeverjük.
Ha a diót előtte kissé megpirítjuk, intenzívebb lesz az íze, az alkohol pedig könnyíti a tésztát.
28 cm-es tortaformába simítjuk a masszát, kissé az oldala felé kihúzva a tésztát.
175-180 fokon kb. 50 percig sütjük, tűpróbát tegyünk a sütés vége felé. A megsült tortalapot kihűtjük, majd 3 felé vágjuk.
A tejet felfőzzük a pudingporral és a cukor felével, majd belekeverjük a diót.
Pár percig főzzük, majd kihűtjük.
A margarint kikeverjük habosra a kakaóval, és a cukor felével, rummal. Végül összevegyítjük a pudingos és margarinos krémet, és alaposan kikeverjük.
A kakaót csak a színe miatt tettem bele, de jól megfér a dióval, rummal. Egy kis lábasba beletesszük a cukrot, majd gyantaszínűre karamellizáljuk.
Miután felolvadt, és megszínesedett, hozzáadjuk a diót is.
Sütőpapírra kitesszük, majd ha kihűlt, összetörjük.
A tortalapokat megkenjük krémmel, körbe is bevonjuk, majd grillázsdarabkákkal, csokiforgácsokkal megszórjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept