Grillázsos diótorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Grillázsos diótorta

Hozzávalók 6 személyre

Tészta

  • 5 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 sütőpor
  • 3 evőkanál víz
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál rum

Krém

  • 8 dl tej
  • 2 vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg margarin
  • 1 kanál holland kakaó
  • 1 kanál rum

Grillázs

  • 10 dkg durvára vágott diót
  • 7 dkg cukor

Elkészítés:

A tojások fehérjét keményre felverjük, hozzáadva a cukor harmadát, majd a többi cukorral kikevert tojások sárgáját, és a folyadékokat.
A sütőporos átszitált liszttel, és a darált dióval, rummal, együtt óvatosan elkeverjük.
Ha a diót előtte kissé megpirítjuk, intenzívebb lesz az íze, az alkohol pedig könnyíti a tésztát.
28 cm-es tortaformába simítjuk a masszát, kissé az oldala felé kihúzva a tésztát.
175-180 fokon kb. 50 percig sütjük, tűpróbát tegyünk a sütés vége felé. A megsült tortalapot kihűtjük, majd 3 felé vágjuk.
A tejet felfőzzük a pudingporral és a cukor felével, majd belekeverjük a diót.
Pár percig főzzük, majd kihűtjük.
A margarint kikeverjük habosra a kakaóval, és a cukor felével, rummal. Végül összevegyítjük a pudingos és margarinos krémet, és alaposan kikeverjük.
A kakaót csak a színe miatt tettem bele, de jól megfér a dióval, rummal. Egy kis lábasba beletesszük a cukrot, majd gyantaszínűre karamellizáljuk.
Miután felolvadt, és megszínesedett, hozzáadjuk a diót is.
Sütőpapírra kitesszük, majd ha kihűlt, összetörjük.
A tortalapokat megkenjük krémmel, körbe is bevonjuk, majd grillázsdarabkákkal, csokiforgácsokkal megszórjuk.

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük