Kakaós-mazsolás lepény jégkrémmel
Gyorsan kész, szinte elronthatatlan, és számos adalékanyaggal (mogyoró, pisztácia, dió, kókusz, kávé, chili, gyümölcs stb.) elkészíthető.
Most csak egyszerűen mazsolásan készítettem, és vaníliás jégkrémmel ettük.
Kakaós-mazsolás lepény jégkrémmel
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg liszt
- 15-20 dkg cukor (aki édesebbre szereti, a több mennyiséget válassza)
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 1,5 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 2,5 dl tej
- mazsola
- 1 evőkanál rum aroma
- vaníliás jégkrém
- 1-2 db eper
Elkészítés:
A lágy vajat habosra kevertem a cukorral, majd a tojás, a kakaó, az aroma, a sütőporos liszt és a tej következik.
Sütőpapíros tepsibe öntjük, megszórjuk mazsolával, és 25-30 percig középmeleg sütőben sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept