Isteni cseresznyés pite

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Isteni cseresznyés pite

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 6,5 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tojássárgája + 1 kenéshez
  • csipet só
  • 0,5 dl tej
  • 500 g cseresznye
  • 3-4 kanál dejó
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tészta készítésével kezdtem, mert ezt pihentetni kell.
A sütőporos lisztet, porcukrot összemorzsoltam a margarinnal, majd a tojással, sóval, tejjel is.
Fél órára a hűtőbe tettem alufóliával letakarva.
Közben a cseresznyét kimagoztam, és összekevertem a dejóval, ez felszívja a levét, és egyben kellemes ízt is ad a cserinek.
Pihentetés után a tésztát kinyújtottam, egy kis részt félre tettem, a többit belehelyeztem egy gyümölcstortasütőbe.
A gyümölcsöket rászórtam , majd berácsoztam. Egy tojássárgájával lekentem, és fél órát sütöttem.

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük