Isteni cseresznyés pite
Isteni cseresznyés pite
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt
- 6,5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 1 tojássárgája + 1 kenéshez
- csipet só
- 0,5 dl tej
- 500 g cseresznye
- 3-4 kanál dejó
- porcukor
Elkészítés:
A tészta készítésével kezdtem, mert ezt pihentetni kell.
A sütőporos lisztet, porcukrot összemorzsoltam a margarinnal, majd a tojással, sóval, tejjel is.
Fél órára a hűtőbe tettem alufóliával letakarva.
Közben a cseresznyét kimagoztam, és összekevertem a dejóval, ez felszívja a levét, és egyben kellemes ízt is ad a cserinek.
Pihentetés után a tésztát kinyújtottam, egy kis részt félre tettem, a többit belehelyeztem egy gyümölcstortasütőbe.
A gyümölcsöket rászórtam , majd berácsoztam. Egy tojássárgájával lekentem, és fél órát sütöttem.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept