Pite frissen főzött eperlekvárral
Pite frissen főzött eperlekvárral
Hozzávalók 4 személyre
- 1 leveles tészta
- 1 dl eperlekvár (nekem éppen akkor főtt ki, mentával ízesítve)
- 1 tömlős natúr krémsajt
- 1-2 kanál sűrű tejföl
- pici darált mák
- pár szem eper
- porcukor
- 1 db tojássárgája
Elkészítés:
A kiengedett leveles tésztát kinyújtottam, majd ráhelyeztem egy pite formára, majd a széleinél lenyomkodtam, és a leszakadt tésztát felhasználtam lekvárral sütve.
A frissen megfőzött mentás -eperlekvárral összekevertem a krémsajtot, majd kicsit lazítottam még az állagán 1-2 kanál tejföllel. A tésztát megszurkáltam, hogy ne hólyagosodjon fel, és rákentem a krémet. Megszórtam darált mákkal, ami ízesítve van, rányomkodtam félbevágott eperszemeket,
és lekentem a szélét tojássárgájával.
Forró sütőben sütöttem fél órácskát, majd kihűlés után leporcukroztam, és szeleteltem.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept