Almás kalács
Almás kalács
Hozzávalók 6 személyre
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 10 dkg margarin (olvasztva)
- 3 tojássárgája + 1 a kenéshez
- 10 dkg cukor
- 1 kis kanál só
- 1 kg alma
- 1,5 kiskanál fahéj
Elkészítés:
A dagasztógépembe beletettem a tejjel, cukorral felfuttatott élesztőt, majd a liszt, a tojássárgája, végül az olvasztott margarin is belekerült.
Amíg dagadt, az almákat meghámoztam, lereszeltem, megpároltam, majd fahéj hozzáadása után kihűtöttem.
A megkelt tésztát kinyújtottam megtöltöttem a párolt almával, feltekerés után tojássárgájával lekentem, és 45 percig közepes hőfokon sütöttem.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept