Rizsfelfújt csipkelekvárral
Rizsfelfújt csipkelekvárral
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg rizs
- fél l víz
- fél l tej
- 1 db vaníliás pudingpor
- 1 db vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 10 dkg mazsola
- 5 tojásfehérje
Elkészítés:
A rizst egy lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon főzzük a vízben.
Mikor elforrt a rizsről a víz, ráöntjük a tejet, és belekeverjük a pudingot. Letakarva még pár percig forraljuk, majd levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk, hogy a rizsszemek megdagadjanak.
Miután langyosra hűtöttük, belekeverjük a margarint, a mazsolát, a cukrokat, majd a felvert habot is hozzáadjuk.
Kivajazott tepsibe, aranybarnára sütjük 200 fokon, kb. 50 percig.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept