Habos tökös-mákos szelet
Habos tökös-mákos szelet
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1-2 kanál tejföl
- só
- fél kg sütőtök
- 10 dkg cukor
- fahéj
- gyömbér
- 10 dkg darált mák
- vaníliás cukor
- 0,5 -1 dl tej
Elkészítés:
Egy vékony omlós tészta lapot készítünk. A liszttel elmorzsoljuk a vajat, majd a tojást a cukorral, sóval elkeverjük.
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a két anyagot, és annyi tejföllel lazítjuk hogy nyújtható legyen. Fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, tepsibe helyezzük. Sárgabaracklekvárral megkenjük a tésztát, majd a lepárolt, pürésített tökkel is megrakjuk.
Következő réteg darált mák, cukor és tej keveréke, majd ismét tök következik.
20 percig sütöttem, majd amikor kihűlt felvágtam és tejszín habbal, mákkal díszítettem.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept