Meggyfelfújt

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Meggyfelfújt

Hozzávalók 2 személyre

  • 8 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 6 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 4 dl habtejszín
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 40 dkg meggy
  • barna cukor

Karamellás-meggyes öntet hozzávalói

  • 2 dl meggylé
  • 3 ek barna cukor
  • cherry brandy aroma
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőbe felolvasztjuk a 2-3 ek barna cukrot, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet. Kicsit összeforgatjuk, majd felöntjük egy kevés meggylével, és ízlés szerint cherry-brandy aromával meglocsoljuk. Pár percig együtt karamellizáljuk, majd a meggyet szűrőbe szedjük és lecsepegtetjük. Mielőtt a tésztába kerülne, teljesen kihűtjük.

Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd a közepébe mélyedést csinálunk, és beleütjük az egész tojásokat. Ezután robotgéppel simára keverjük.
Pár perc után hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és az olvasztott vajat. (Mindegyik hozzáadása után alaposan összekeverjük.)
A habtejszínt felverjük úgy, hogy ne legyen túl kemény a hab, majd fakanállal óvatosan az előzőleg kikevert masszához keverjük.
Ezután a masszát egy kanál segítségével szitán átnyomjuk.
Egy 1,5 literes formát alaposan kivajazzuk, majd a kihűtött meggyet elosztjuk az alján, majd ráöntjük a tésztát. Tetejét egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 35-40 perc alatt készre sütjük. (tűpróbáig sütni!!!!)
Egy serpenyőben állandó keverés mellett felolvasztjuk a barna cukrot, majd hozzáöntjük a meggylét és ízlés szerint az aromát. Lassú tűzön kevergetve addig kell főzni, míg kicsit besűrűsödik. (Amennyiben tálalás előtt kihűlne és besűrűsödne, akkor újramelegítéssel megint eléggé folyós lesz.)
Tálalás előtt a felfújtat porcukorral megszórjuk, és a karamelles-meggyes öntetet kínáljuk hozzá.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük