Gyümölcsös stíriai metélt

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyümölcsös stíriai metélt

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg túró
  • 16-20 dkg rétesliszt ( attól függ milyen nedves a túró)
  • 2 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • fél citrom héja
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 1 doboz őszibarack konzerv
  • vaníliás puding
  • vaníliás puding + tej
Recept idők

Elkészítés:

A túrót krumplinyomón áttörjük, a liszttel, 2 tojássárgájával, sóval, 1 evőkanál porcukorral összegyúrjuk.
Elképzelhető, hogy a tészta lágy, mert a túró túl vizes, akkor kicsit több lisztet adunk hozzá.
Ha viszont nem állna össze, mert a túró száraz, akkor tejfölt tehetünk még hozzá.
Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, ujjnyi széles metéltekre vágjuk, majd sós vízbe kifőzzük.
Amíg fő a tészta,( jó ha több részletbe főzzük) felverjük a tojások fehérjét.
Majd összekeverjük a tojássárgákat a két evőkanál porcukorral, a vajjal, tejföllel, citromhéjjal, csipet sóval és a felvert habbal.
A megfőtt, lecsurgatott tésztát ebbe a masszába beleforgatjuk, és kivajazott tepsibe a felét
beleadagoljuk.
Megszórjuk felkockázott barackbefőttel, majd a másik felet is ráhalmozzuk.
Elsimítjuk, erre megint befőtt kerül, majd díszítésnek egy kis cukros mákkal még meghintjük.
160 fokon 30 percig átsütjük, majd vaníliás pudinggal tálalhatjuk hidegen is, melegen is.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük