Meggyes - túrós hamisrétes
Meggyes - túrós hamisrétes
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 kg túró
- 2 kanál búzadara
- 1 citrom héja
- 4 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- meggy
- mazsola
- 2 kanál őrölt ízesített mák
- 10 dkg margarin
- 4 dl tej
Elkészítés:
A túrót, mivel elég lágy volt, két kanál búzadarával, a vaníliás cukorral, a citrom héjával összekeverjük és egy fél órát hűtőbe tesszük.
Közben a meggyet kimagozzuk, 2 kanál zsemlemorzsával meghintjük.
A porcukrot, a lisztet, és a sütőport összekeverjük.
A keverék felét beleszórjuk a kimargarinozott tepsibe, a túrót ráhelyezzük, a meggyet is rányomkodjuk 2 kanál darált mákkal meghintjük.(Az utóbbit nem csak dekorációnak szántam, hanem az ízesítése miatt is).
A másik fél lisztes porcukrot is rászitáljuk. A tejet elkeverjük a tojásokkal, és ráöntjük a tetejére. Közép-melegben sütjük, én most porcelán tepsibe sütöttem, és így 50 perc lett a sütési idő,
de fém tepsiben elég 30 perc.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept