Túrós csusza pörcösen
Túrós csusza pörcösen
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csuszatészta, vagy nagy kocka stb.
- 15 dkg füstölt szalonna
- 35 dkg tehéntúró
- 1 nagy tejföl
- só
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon sós vízben megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítve, lecsöpögtetem.
Közben a szalonnát apróra összevágom, és zsírját kiolvasztom.
A szalonnazsírra ráöntök kb. 2 dl tejfölt, és összeforrósítva ráteszem a főtt tésztát.
Jól összekeverem, és a szétmorzsolt tehéntúrót elosztom rajta.
A megmaradt tejföllel lelocsolom, rászórom a szalonnapörcöt, és az egészet betolom az előmelegített, forró sütőbe.
5-6 percig erős lángon pirítom, és előmelegített tányérokra adagolva tálalom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept