Brokkolis-paradicsomos penne
Brokkolis-paradicsomos penne
Hozzávalók 6 személyre
- kis olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 doboz kockázott paradicsomkonzerv vagy házi paradicsomlé
- só
- bors
- bazsalikom
- 1 ág rozmaring
- 50 dkg penne
- 50 dkg brokkoli apró rózsáira szedve
- kevés vaj (tepsi kikenéséhez)
- 4 natúr tömlős sajt
- kis reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
Kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd kicsit a fokhagymát is megkapatjuk.
1 ág rozmaringot beledobva pár percig pároljuk, majd kiemeljük az ágat és felöntjük a paradicsommal (én csináltam már sűrített paradicsomból, léből, mindegy, néha cukrozni kell, hogy ne legyen savanykás).
Sózzuk, borsozzuk, meghintjük bazsalikommal és kis lángon felforraljuk.
A tésztát az apróra szedett brokkolival együtt sós vízben kb. 8-10 percig főzzük, majd leszűrjük. (csak félig puhuljon meg!)
Vajjal kikenünk egy magas falú edényt és a paradicsomszósszal elkevert brokkolis tésztát beleöntjük.
Tetején elsimítjuk a 4 tömlős sajtot ügyelve, hogy a tészta ne lógjon ki felül, mert száraz lesz!
25-30 percig sütjük, majd ha kész reszelt sajttal megszórjuk!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept