Pisztráng baconbe tekerve
Sokáig csak étteremben ettem pisztrángot, aztán egyszer bátorságot merítettem és én is elkészítettem ezt a nemes halat. Azóta rendszeresen a tányérunkra kerül.
Pisztráng baconbe tekerve
Hozzávalók 2 személyre
- 2 db pisztráng
- 1 cs bacon
- friss kakukkfű
- 1 db citrom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fehér bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A konyhakész pisztrángokat kívül-belül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan csepegtessük meg a citromlével.
Ezután tegyünk a hasüregbe ízlés szerint friss kakukkfűágat, (én bőségesen tettem bele) és a vékonyra felszeletelt fokhagymát.
A befűszerezett pisztrángokat ezután tekerjük körbe a baconszeletekkel.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg olívaolajjal. Ezután helyezzük rá az előkészített pisztrángokat és szintén locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig, hogy a hal teljesen átsüljön és a bacon jó ropogós legyen.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé krumplipürét és céklasalátát.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept