Zöldséges bulgur buggyantott tojással
Egyszerűen elkészíthető, és nagyon laktató.
Zöldséges bulgur buggyantott tojással
Hozzávalók 2 személyre
- 10 dkg barna bulgur
- 1 db sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg kukorica
- 2-3 ek olívaolaj
- só
- őrölt fehér bors
- 4 db tojás
Elkészítés:
A bulgurt és a kisebb darabokra felvágott sárgarépát tegyük bele enyhén sós, forrásban lévő vízbe, majd kezdjük el főzni.
Amikor már félig megpuhultak, adjuk hozzá a zöldborsót, majd pár perc után a kukoricát is. Ezután főzzük puhára, roppanósra, majd szűrjük le.
Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd öntsük rá az alaposan lecsepegtetett bulguros-zöldséges keveréket. Ezután ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt fehér borssal, majd keverjük alaposan össze.
Buggyantott tojás készítése:
Egy másik edénybe forraljunk fel kb. 1 liter vizet, majd öntsünk bele egy teáskanál ecetet.
A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forró vízbe.
Ezután gyöngyöző vízbe főzzük 2-3 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon.
Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni.
Tálaláskor szedjük a zöldséges bulgurt tányérra, majd helyezzük rá a buggyantott tojásokat és így kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept