Erdei gyümölcsös joghurttorta
Barátnőm sütött ilyet nekem először, tőle kaptam a receptet, azóta nagy kedvencünk.
Erdei gyümölcsös joghurttorta
Hozzávalók 8 személyre
Piskóta
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 4 ek víz
Krém
- 12 ek porcukor
- 25 g zselatin
- 450 g erdei gyümölcsjoghurt
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dl habtejszín
- 300 g erdei gyümölcs
- tortazselé
- kb. 2 dl gyümölcslé a zseléhez
Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verjük, a sárgákat cukorral, csipet sóval habosra keverjük, majd hozzácsurgatjuk a vizet. A fehérjehabra öntjük a cukros tojássárgáját, rákanalazzuk a lisztet és egy lyukas fakanállal, óvatosan összeforgatjuk.
Kapcsos tortaformában megsütjük.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a joghurtkrémet: a zselatint elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a gyümölcsjoghurtot, a citrom reszelt héját és felmelegítjük. Forralni nem szabad! Hűlni hagyjuk. Ezután hozzákeverjük a habtejszínt és a langyos krémet a tésztára kenjük.
Kirakjuk gyümölccsel és zselatinnal leöntjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept