Aranygaluska

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagymamám szerettette meg velem ezt a süteményt. Egy igazi klasszikus!

Aranygaluska

Hozzávalók 6 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dkg margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1,3 dl tej
  • 3 csipet só
  • egy citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Majd gyúrjuk teljesen simára a tésztát. Ezután 30 percig pihentessük. Míg kel a tésztánk, vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki egy 26 cm átmérőjű tortakarikát. Keverjük össze egy tálban a szóráshoz előkészített darált diót a kristálycukorral, citromhéjjal. Ha megkelt a tésztánk, nyújtsuk ki 2 cm vastagra, majd nagyjából egyforma darabokat szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval, maradék nélkül. A tésztagaluskákat vajazott, lisztezett sütőformába rakjuk szorosan, és rétegenként meglocsoljuk vékonyan olvasztott vajjal, és a cukros dióval vastagon megszórjuk. Rétegezzük, míg megtelik a forma. Ha megtelt a forma, a tetejét is meglocsoljuk, megszórjuk, és újabb 30 percen át kelesztjük. A megkelt aranygaluskát 170 C-os előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Vaníliasodóval még tovább fokozhatjuk ennek, az önmagában is kiváló süteménynek az ízét.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük