Mentás barackkrémleves
Mentás barackkrémleves
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg őszibarack
- 2-3 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál fahéj
- 10-15 levél menta
- 1 teáskanál vanília aroma
- 200 ml tejszín
Elkészítés:
A barackot meghámozzuk, és a magról levágjuk a húsát, majd felöntjük vízzel, annyira hogy épp ellepje, és feltesszük főni. Közben hozzáadjuk a mentát, a fahéjat, a cukrot (a mennyiség attól függ, hogy a barack mennyire édes) és a vaníliát. Kb. 10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
Botmixerrel összeturmixoljuk a barackokat, a mentát és hozzáöntjük a tejszínt, összekeverjük. Ízlés szerint még tehetünk bele cukrot, esetleg mézet. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hűtőben tovább hűtjük.
Hidegen tálaljuk, levesbetétnek szórhatunk bele kockára vágott barackot.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept