Spenótos-gombás pizza quinoa alapon
Spenótos-gombás pizza quinoa alapon
Hozzávalók 2 személyre
- 1 csésze (~2 dl) quinoa - legalább 8 órán át áztatva
- fűszerek ízlés szerint (én őrölt rozmaringot, kakukkfüvet, oregánót és bazsalikomot használtam, meg persze egy kicsi cayenne borsot)
- egy csipet só
- 1 tk. almaecet
- paradicsompüré
- spenót
- gomba
- mini mozarella (vagy amit szeretnénk)
Elkészítés:
A quinoát éjszakára beáztatjuk (de legalábbis 8 órán át ázzon), majd robotgép segítségével a fűszerekkel és az ecettel összekeverve pépesítjük.
A masszából kb. 18 cm átmérőjű kört csinálunk sütőpapírral takart sütőlemezen, majd 15-20 perc alatt megsütjük.
Ezután megkenjük ízlés szerinti mennyiségű paradicsompürével, azt meghintjük némi oregánóval, megpakoljuk a pizzánkat a feltétnek kiválasztott alapanyagokkal, tovább sütjük pár percig és tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept