Spenótos-gombás pizza quinoa alapon

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Spenótos-gombás pizza quinoa alapon

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 csésze (~2 dl) quinoa - legalább 8 órán át áztatva
  • fűszerek ízlés szerint (én őrölt rozmaringot, kakukkfüvet, oregánót és bazsalikomot használtam, meg persze egy kicsi cayenne borsot)
  • egy csipet só
  • 1 tk. almaecet
  • paradicsompüré
  • spenót
  • gomba
  • mini mozarella (vagy amit szeretnénk)
Recept idők

Elkészítés:

A quinoát éjszakára beáztatjuk (de legalábbis 8 órán át ázzon), majd robotgép segítségével a fűszerekkel és az ecettel összekeverve pépesítjük.
A masszából kb. 18 cm átmérőjű kört csinálunk sütőpapírral takart sütőlemezen, majd 15-20 perc alatt megsütjük.
Ezután megkenjük ízlés szerinti mennyiségű paradicsompürével, azt meghintjük némi oregánóval, megpakoljuk a pizzánkat a feltétnek kiválasztott alapanyagokkal, tovább sütjük pár percig és tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük