Zöldborsópörkölt
Én al dentére főtt pennére halmozva, sajttal megszórva tálaltam. Egy kis plusz vörös sóval meghintve még jobb volt
Zöldborsópörkölt
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg zöldborsó
- 2 fej vöröshagyma
- 1 pörkölt ízesítő kocka
- ízlés szerint só
- őrölt bors
- pirospaprika
- kevés olaj
- 1 ek kukoricakeményítő
- reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk és feldaraboljuk kis kockákra. (Megjegyzem, életemben először sikerült úgy hagymát szeletelnem, mint a nagy séfeknek. Meg is lepődtem. :D)
Kevés olajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát.
Sózzuk, borsozzuk, pici víz és pirospaprika, majd beletesszük a borsót, és összekeverjük.
Felengedjük vízzel (ami épp csak ellepi), lefedjük és mikor forr, beledobjuk a pörkölt kockát.
Ha puha a borsó, kiveszünk egy kevés levet, simára elkeverjük benne a keményítőt és visszaöntjük. Összeforraljuk és kész.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept