Zöldborsópörkölt

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Én al dentére főtt pennére halmozva, sajttal megszórva tálaltam. Egy kis plusz vörös sóval meghintve még jobb volt

Zöldborsópörkölt

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg zöldborsó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 pörkölt ízesítő kocka
  • ízlés szerint só
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • kevés olaj
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat megpucoljuk és feldaraboljuk kis kockákra. (Megjegyzem, életemben először sikerült úgy hagymát szeletelnem, mint a nagy séfeknek. Meg is lepődtem. :D)
Kevés olajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát.
Sózzuk, borsozzuk, pici víz és pirospaprika, majd beletesszük a borsót, és összekeverjük.
Felengedjük vízzel (ami épp csak ellepi), lefedjük és mikor forr, beledobjuk a pörkölt kockát.
Ha puha a borsó, kiveszünk egy kevés levet, simára elkeverjük benne a keményítőt és visszaöntjük. Összeforraljuk és kész.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük