Káposzta kifli

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Interneten találta a barátnőm, én megsütöttem,és óriási sikert arattam vele, azóta is nagy kedvence lett az egész családnak! A kiflik másnap is puhák maradnak.

Káposzta kifli

Hozzávalók 6 személyre

Tésztához

  • 1 kg liszt
  • 1 kanál só
  • 2 tojás
  • 2 dl olaj
  • 0,5 liter tej
  • 50 gr friss élesztő
  • 2 kanálka cukor

Töltelékhez

  • 3-4 kanál ketchup
  • 350 gr felvágott
  • 100 gr sajt
  • oregáno
  • petrezselyemzöld

Tetejére

  • 1 tojás
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A fél liter langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, majd a tojásokat, sót, olajat és a lisztet is, bedagasztjuk a tésztát, és hagyjuk kelni kb. fél órát. Amikor megkelt, 4 részre osztjuk. Mindegyik részt még egyszer egyenként átdagasztjuk, és még fél órát hagyjuk állni. Egy részt téglalap alakúra nyújtunk, (40*20 cm), megkenjük ketchuppal, megszórjuk oregánóval és petrezselyemmel, ráreszeljük a sajtot és a felvágottat, és feltekerjünk a tésztát tekercsként. Háromszög alakúra szeleteljük, úgy,hogy a háromszög vége szét tudjon nyílni, mint a káposzta. Tepsibe tesszük, ügyelve, hogy elég helyet hagyjunk ki mellettük, mert még meg fognak kelni. Megkenjük tojással, megszórjuk sóval és szezámmaggal. Ezt megismételjük a maradék 3 darab tésztával is. 20-25 percig 180 fokon sütjük, amíg szép pirosra sülnek.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük