Káposzta kifli
Interneten találta a barátnőm, én megsütöttem,és óriási sikert arattam vele, azóta is nagy kedvence lett az egész családnak! A kiflik másnap is puhák maradnak.
Káposzta kifli
Hozzávalók 6 személyre
Tésztához
- 1 kg liszt
- 1 kanál só
- 2 tojás
- 2 dl olaj
- 0,5 liter tej
- 50 gr friss élesztő
- 2 kanálka cukor
Töltelékhez
- 3-4 kanál ketchup
- 350 gr felvágott
- 100 gr sajt
- oregáno
- petrezselyemzöld
Tetejére
- 1 tojás
- só
- szezámmag
Elkészítés:
A fél liter langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, majd a tojásokat, sót, olajat és a lisztet is, bedagasztjuk a tésztát, és hagyjuk kelni kb. fél órát. Amikor megkelt, 4 részre osztjuk. Mindegyik részt még egyszer egyenként átdagasztjuk, és még fél órát hagyjuk állni. Egy részt téglalap alakúra nyújtunk, (40*20 cm), megkenjük ketchuppal, megszórjuk oregánóval és petrezselyemmel, ráreszeljük a sajtot és a felvágottat, és feltekerjünk a tésztát tekercsként. Háromszög alakúra szeleteljük, úgy,hogy a háromszög vége szét tudjon nyílni, mint a káposzta. Tepsibe tesszük, ügyelve, hogy elég helyet hagyjunk ki mellettük, mert még meg fognak kelni. Megkenjük tojással, megszórjuk sóval és szezámmaggal. Ezt megismételjük a maradék 3 darab tésztával is. 20-25 percig 180 fokon sütjük, amíg szép pirosra sülnek.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept