Zöldbabos egytál
Zöldbabos egytál
Hozzávalók 6 személyre
- pörkölt maradéka
- 1 kg zöldbab
- 1 nagy pohár tejföl
- 20 dkg trappista sajt
- 6-8 db tojás
Elkészítés:
A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük. Jénai tál aljába öntjük a pörköltet, erre rakjuk a leszűrt zöldbabot, majd bőven meglocsoljuk tejföllel, és a sajtot ráreszeljük. Mélyedéseket csinálunk kanállal, és beleütögetjük a tojásokat (mint a tükörtojást), a tetejét ételízesítővel megszórjuk. Rátesszük a jénai tetejét vagy alufóliát, és mehet a sütőbe. Akkor van kész, mikor a tojások tetején kéreg keletkezik. A családom marhapörkölttel szereti a legjobban.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept