Epres piskótatekercs

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Epres piskótatekercs

Hozzávalók 6 személyre

Tészta

  • 5 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 12 evőkanál hideg víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 18 dkg finomliszt

Krém

  • pár szem eper a díszítéshez
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag főzős eper ízű pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a vizet. A sütőport a liszttel az előzőekhez adjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk, majd a margarinnal kikent, kilisztezett nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal megsütjük. Még melegen egy tiszta, de nedves konyharuhába borítjuk, felcsavarjuk és hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémet. A tejet a pudingporral és a cukorral simára keverjük, sűrűre főzzük. Megvárjuk amíg kihűl, habosra keverjük és apránként hozzáadjuk a margarin. Kétharmadát a kihajtogatott piskótára kenjük, újra felcsavarjuk. A maradék krémmel kívülről is körbekenjük,majd eper szemekkel díszítjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük