Epres piskótatekercs
Epres piskótatekercs
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 5 tojás
- 30 dkg porcukor
- 12 evőkanál hideg víz
- 1 csomag sütőpor
- 18 dkg finomliszt
Krém
- pár szem eper a díszítéshez
- 2,5 dl tej
- 1 csomag főzős eper ízű pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a vizet. A sütőport a liszttel az előzőekhez adjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk, majd a margarinnal kikent, kilisztezett nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal megsütjük. Még melegen egy tiszta, de nedves konyharuhába borítjuk, felcsavarjuk és hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémet. A tejet a pudingporral és a cukorral simára keverjük, sűrűre főzzük. Megvárjuk amíg kihűl, habosra keverjük és apránként hozzáadjuk a margarin. Kétharmadát a kihajtogatott piskótára kenjük, újra felcsavarjuk. A maradék krémmel kívülről is körbekenjük,majd eper szemekkel díszítjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept