Gesztenye kocka

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gesztenye kocka

Hozzávalók 8 személyre

A tésztához

  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 6 tojás
  • 10 dkg margarin

A krémhez

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag főzős vanília ízű pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • rumaroma

A tetejére

  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olvasztott margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük