Eper torta
Ezt a tortát édesanyám születésnapjára sütöttem! Nagyon finom!
Eper torta
Hozzávalók 6 személyre
- 4 tojás
- 20 dkg cukor + 8 dkg cukor a tojásfehérjéhez
- 22 dkg liszt
- 8 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1 cs sütőpor
- 1/2 l habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 1 cs eper ízű főzős pudingpor
- 3 dl tej 3 ek kristálycukor
- 1/2 kg friss eper
Díszítés
- eper
- tortadara
Elkészítés:
A piskótatésztát tortaformában kisütjük. A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük. A cukorral megfőzzük az eperpudingot.
Amikor már majdnem teljesen kihűlt, a keményre vert tejszín 1/3-át lazán beleforgatjuk. Az eperszemeket megtisztítjuk, lecsumázzuk. Kb. 2/3-át félbevágjuk.
A többit apró kockára vágjuk.
Kétszer elvágjuk a tortaalapot, az alsó lapra rákenjük a pudingos krém felét.
Ráigazítjuk a következő lapot, a krém másik felét rákenjük.
Az egész tortát bevonjuk félretett tejszínhabbal.
A félbevágott eperszemekkel és a citromfűlevélkékkel díszítjük. Tálalásig hűtjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció