Sós perecek
A kocsonyafesztiválon vettem a lányaimnak perecet, ami nagyon ízlett nekik, kérték,hogy otthon mi is süssünk ilyet. Az egyik főzős újságban pont benne volt a sós perec receptje, kipróbáltuk, és finomabb lett, mint amit vettünk.
Sós perecek
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg liszt
- 1 evőkanál só
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl étolaj
- 5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 tojás a tetejére
Az öntethez
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál só
Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává gyúrjuk. Kb. duplájára kelesztjük. A jól kidolgozott, megkelesztett tésztát 32 darabra osztjuk, letakarva a gyúródeszkán ismét kelesztjük. A megkelt tésztából pereceket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük a tetejét,és előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük. Az öntethez a sót és a lisztet elkeverjük annyi vízzel, hogy folyékony állagú masszát kapjunk. Mikor a perecek kezdenek színesedni, meglocsoljuk ezzel a masszával, és pár percig tovább sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept