Sós perecek

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kocsonyafesztiválon vettem a lányaimnak perecet, ami nagyon ízlett nekik, kérték,hogy otthon mi is süssünk ilyet. Az egyik főzős újságban pont benne volt a sós perec receptje, kipróbáltuk, és finomabb lett, mint amit vettünk.

Sós perecek

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl étolaj
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tojás a tetejére

Az öntethez

  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál só
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává gyúrjuk. Kb. duplájára kelesztjük. A jól kidolgozott, megkelesztett tésztát 32 darabra osztjuk, letakarva a gyúródeszkán ismét kelesztjük. A megkelt tésztából pereceket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük a tetejét,és előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük. Az öntethez a sót és a lisztet elkeverjük annyi vízzel, hogy folyékony állagú masszát kapjunk. Mikor a perecek kezdenek színesedni, meglocsoljuk ezzel a masszával, és pár percig tovább sütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük