Két krémes mézes krémes
Véletlenül akadtam erre a receptre, és már első pillantásra beleszerettem, pedig nem vagyok igazán \"édesszájú\". Ez is a család egyik kedvence lett! Imádjuk! Kicsit ugyan időigényes, mire mindegyik lapot az ember megsüti, de a végeredmény megéri a fáradtságot!
Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a többlapos, krémes, mézes ízű süteményeket. Felvághatjuk kisebb-nagyobb szeletekre. A tetejére rakhatunk csokimázat is, ha esetleg valaki nem szereti a citrom fanyar ízét.
A nagymamám mindig azt mondta, hogy: \"Anyámé, ne szégyensütiket vágj!\". Mikor megkérdeztem tőle, hogy Mami mi az, hogy \"szégyensüti\" azt válaszolta: \"Tudod Anyámé, elveszel egy sütit, és mivel kicsire vágták, de neked nagyon ízlik, szégyenled, hogy oda kell menj egy újabb szeletért!\"
Két krémes mézes krémes
Hozzávalók 12 személyre
Tésztához
- 2 tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál langyos méz
- 50 g vaj
- 450 g liszt
- 5+2 evőkanál tej
- 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
- pár csepp citromlé
- 2 evőkanál kakaópor
Krémhez
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
Mázhoz
- 1 tojásfehérje
- fél citrom leve
- 20 dkg porcukor
Elkészítés:
Első lépésben, a megszokott módon, pudingot főzünk, és jól kihűtjük, közben külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül) és jól összedolgozzuk.
Majd kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekutyult kakaóport (nekem nem sikerült teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt a kutya nem vette észre :) A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot sütünk.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kellő nagyságúra (az én tepsim 25 x 35 cm), feltekerjük a sodrófára és az előmelegített (felforrósított) és jól bevajazott tepsi \"fenekére\" fektetjük és kb. 10 perc alatt megsütjük.
Amíg sülnek a tésztáink, megnézhetjük, hogy kihűlt-e már a pudingunk, ha igen, akkor hozzákeverjük a vajas porcukorhoz. Kb. 1/3 részét kivesszük és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót.
A máz hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy picit berakjuk a hűtőbe.
Az első lap az egyik kakaós lap, erre jön a világosabb pudingkrém egyik fele, rárakjuk az egyik világosabb tésztalapunkat, erre a kakaós krémet, aztán a másik világos tésztalap, erre a világosabb puding, végül a megmaradt kakaós tésztalap. Rákenjük a mázat, megszórhatjuk egy kis dekorációs cukorral, reszelt csokoládéval.
Egy éjszakára hűtőbe rakjuk pihenni, másnap felszeleteljük és zsebre vágjuk az elismeréseket! :)
Jó étvágyat!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept