Édes spagetti torta
Marcellkánk kedvenc eledele a spagetti, gondoltuk, akkor legyen egy olyan tortája, ami erre a finom ételre hasonlít.
Édes spagetti torta
Hozzávalók 12 személyre
A tésztához
- 3 tojásfehérje
- 3 tojássárgája
- 1 csipet só
- 10 dkg cukor
- 1 csomag hagyományos főzős vanília puding
- 6 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krémhez
- 500 ml tejszín
- 25 dkg sovány túró
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 1 csomag habfixáló
Díszítéshez
- 1 db barack befőtt
- eperszósz vagy eperlekvár
- reszelt fehér csokoládé
Elkészítés:
A tésztához a tojásfehérjét a sóval keményre habbá felverjük, a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
A felvert fehérjét és a cukros sárgáját összekeverjük, óvatosan hozzákeverjük a liszttel összekevert pudingport és sütőport.
A tésztát egy kivajazott (28 cm-es) formába öntjük és 200 fokon (alsó-felső melegítéssel) megsütjük 15 perc alatt.
A tésztát a formában hagyjuk kihűlni!
A tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni, kb. féltávnál hozzákeverjük a főzés nélküli pudingport és jó kemény habbá verjük.
A sovány túrót óvatosan belekeverjük. Egy kis adaggal megkenjük a már kihűlt tésztát. Erre rakjuk rá a vékony szeletekre felvágott barack befőttet.
A maradék krémet hagyományos krumplinyomó (vagy türelmesebb, kitartóbb háziasszonyok habzsák) segítségével a barackos rétegre nyomjuk.
Az eperszószt vagy a kissé felmelegített eperlekvárt \"rányomjuk\" a krémre, mintha az lenne a ketchup, a végén pedig ráreszeljük a sajtnak álcázott fehér csokoládét.
Mondanom sem kell, hogy a torta pillanatok alatt elfogyott!
Jó étvágyat hozzá!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept