Madártej szelet
A család nagy kedvence!Mindenki szívesen fogyasztja.
Madártej szelet
Hozzávalók 12 személyre
Tésztához
- 8 tojásfehérje
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
A krémhez
- 8 tojássárgája
- 3 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál liszt
- 6 deciliter tej
- 25 dkg margarin (kocka)
- kb.3 evőkanál porcukor
- +5 deciliter habtejszín/HULALA/ és étcsokoládé
Elkészítés:
Elkészítés: A 8 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 8 evőkanál lisztet, óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze a kemény hab. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Krém: a tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral a liszttel és a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a porcukros margarinnal. Rákenjük a tésztalapra, 5 deciliter tejszínt jó keményre verjük, és a krém tetejére kenjük, reszelt étcsokival díszítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept