Fonottka
Ez egy családi receptünk, nem tudom pontosan, ki sütötte először a családban, de isteni finom! :)
Fonottka
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 70dkg liszt
- 5dkg élesztő
- diónyi zsír
- 1/2l tej
- 6dkg cukor
- 3 tojássárgája
Krém
- 25dkg margarin
- 10dkg cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
- 3 tojásfehérje
Elkészítés:
Az élesztőt 3/4 csésze langyos tejben felfuttatjuk egy teáskanál cukorral. A hozzávalókból közepes keménységű tésztát dagasztunk, 6 cipót formázunk belőle. Letakarva, langyos helyen kelesztjük, amíg kikeverjük a krémet.
A krémhez először kemény habot verünk a fehérjéből, a margarint a cukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd hozzákeverjük a tojáshabot.
Egyenként elsodorjuk a cipókat, megkenjük a krémmel és feltekerjük őket. Hármasával összefonjuk.
Óvatosan sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept